שעון שבת
שעון שבת הוא מתקן המאפשר לשלוט על כיבוי והדלקה של מערכות חשמליות מבלי לחלל את השבת. המתקן פועל כקוצב זמן (טיימר) המתחבר למערכת החשמלית, ומכוון לפני כניסת השבת בהתאם לצורכי המפעיל. כיום נעשה שימוש רחב במונח זה כשם כולל לסוגים שונים של קוצבי זמן לשימוש ביתי, הנמכרים בחנויות.
שעון שבת הנפוץ ביותר פועל מכנית. הוא מחובר ללוח החשמל ובו שעון מחוגים. סביב השעון הנתון במעגל, יש מערכת זיזים אשר באמצעותה ניתן לקבוע את שעת ההפעלה או הכיבוי. זיז המוכנס לתוך המעגל קובע הפעלה. זיז המוצא מתוך המעגל קובע ניתוק. בהתקנת השעון ניתן להפריד בין השליטה על התאורה לבין השליטה על השקעים, כך שמכשירי החשמל יופעלו בשעון נפרד.
שעון שבת מכאני יכול להגיע במספר צורות ויכול להיות רחב או צר:
קיימים גם שעוני שבת דיגיטליים שבועיים, המאפשרים לשלוט באופן מבוקר יותר על מערכת החשמל ספציפית לכל יום עם אינספור אפשרויות הדלקה וכיבוי בתזמון מושלם:
ישנם שעוני שבת עם רזרבה השומרים על תפקוד השעון גם בהפסקת חשמל אך אינם יבצעו הדלקה או כיבוי של המעגל בזמן הפסקת החשמל, שעוני שבת בלי רזרבה יעצרו את ספירת הזמן לכל אורך הפסקת החשמל.
על רוב שעוני השבת ישנה סכמת חיבורים המקלה על החשמלאי להכיר את שעון השבת וחיבוריו ובאחרים מצורף דף הוראות המציין את תהליך ההתקנה והחיבור של שעון השבת.
קטגוריה: כלי עזר לחשמלאי, כתבות נבחרות
תגיות:אביזרי חשמל, אביזרים ללוחות חשמל, שעון חשמלי, שעון שבת, שעון שבת דיגיטלי, שעון שבת מכאני
« הפקת חשמל מרוח | דרושים חשמלאים צעירים ונימרצים לעבודה קבועה ורבת אתגרים » |